Alueet
Leppävirtalainen veteraanisukupolvi
Leppävirtalaista veteraanisukupolvea käsittelevä esitys kertoo Suomea turvanneesta ja rakentaneesta sukupolvesta. Esitys kuvaa leppävirtalaisten työtä ja elämää sotatoimialueella ja kotirintamalla. Se käsittelee myös siirtokarjalaisten evakkotietä uusille asuinsijoille.
Katajanokka 1917 – 2017
Katajanokalla näkyvät Helsingin historian eri kerrostumat. Koulua Katajanokalla on käyty 200 vuoden ajan.
Viipurilaisen Edith Kihlstedtin vaiheet
Edith Kihlstedt (1892–1985) varttui aikuiseksi ja eli yli puolet elämästään Viipurissa. Jatkosodan jälkeen hän asettui perheineen Kouvolaan.
Paavo Tikkanen – suomenkielisen lehdistön avainhahmo 1800-luvulla
Paavo Tikkanen syntyi Kiuruveden Hingunniemessä vauraaseen talonpoikaisperheeseen 2.3.1823. Hänet tunnetaan lehtimiehenä, tiedemiehenä ja suomalaisuusmiehenä, eritoten Suometar-lehden päätoimittajana vuosina 1847–1850 sekä 1856-1864. Näiden lisäksi hän kirjoitti runoja ja toimi kääntäjänä. Häntä on myös luonnehdittu yhdeksi Suomen sananvapauden sankariksi.
Ambro Kärkkäinen – Itsenäisyyden ajan alun merkittävin kauppias Kiuruvedellä
Itsenäisyyden ajan alun merkittävin kauppias Kiuruvedellä.
Minun sukuni tarina – Eino Yliruusin elämä
Dokumentti kertoo tarinan Eino Yliruusista, jonka aktiivinen poliittinen toiminta Suomen Pienviljelijäin Liitossa teki hänestä oman aikansa toisinajattelijan. Dokumentti tarkastelee myös Oiva Yliruusin vaiheita sotilaan näkökulmasta vuosina 1939-45.
Vallisaaren tragediat
Dokumentti kertoo Karjasillan suvun vaiheista Helsingin edustan Vallisaaren linnakkeessa. Dokumentti käsittelee vuoden 1937 ammusvaraston räjähdystä ja sotavuosia 1939-45.
Minun sukuni tarina. Eino Hirvonen talvi- ja jatkosodassa 1939-1945.
Dokumentti kertoo Eino Hirvosen tarinan sotilaana talvi- ja jatkosodassa sekä hänen sotavankeudestaan Neuvostliitossa.